Savon Suunta on Joroisissa, Varkaudessa ja Leppävirralla toimiva suunnistusseura.

Kisaennakko

Savon Suunnan Tuplakeskimatka suunnistuskilpailut käydään lauantaina 20.5.2023 Joroisten kirkonkylän tuntumassa Kotkatharjun-Likolamminharjun upeassa harju-, suppamaastossa. Samalla alueella suunnistettiin vuonna 2002 FIN5-suunnistusviikon 4. ja 5. osakilpailu.  Alue soveltuu edelleen hyvin kahteen suunnistuskilpailuun, sillä ne voidaan juosta valtaosin eri maastoissa ja kartoilla.

Kuva_1.jpg

Maasto on pääosin hyväkulkuista harju- ja suppamaastoa, jossa on paikoin huomattaviakin korkeuseroja. Ratoja on voitu suunnitella hyvin eri-ikäisten ja tasoisten sarjoihin. Vaikka maastot ovat hyväpohjaisia, niin polveilevat korkeuserot, suppa-alueet antavat riittävästi haasteita suunnistukseen. 

KIlpailualueelle on helppo tulla, sillä se sijaitsee 5-tien välittömässä läheisyydessä. Majoituspalveluita löytyy lähettyviltä, mm. Varkauden kaupungista hotellitasoista yöpymistä tarvitsijoille. Kilpailualue on asetettu harjoittelukieltoon kisapäivään asti.

Kuva_2.jpg

Kuva_3.jpeg

Kotkatharjun alue monipuolinen ulkoilualue ja luonnon monimuotoisuudeltaan arvokas kokonaisuus.
Alueella voi harrastaa frisbeegolfia kahdella eri radalla. Alue tarjoaa hyvät retkeilyreitit, mm. 7 km:n Kotkanpolku. Talviliikuntaan löytyy mm. K50, K35 ja K15 muovitetut hyppyrimäet ja vaihtelevat ladut.
Alueella on myös luonnonsuojelualueita ja huomioitavista kasveista muuallakin harjualueella kasvaa mm. kangasvuokkoa ja tunturikurjenhernettä. Kilpailua varten on Ely-keskuksen kanssa käyty kohteita läpi ja ne on huomioitu ratasuunnittelussa.