Savon Suunta on Joroisissa, Varkaudessa ja Leppävirralla toimiva suunnistusseura.

Kilpailuohjeet

SaSu:nTuplakeskimatka 20.5.2023

KILPAILUOHJEET
Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita.

PÄÄTOIMIHENKILÖT
Kilpailunjohtaja: Eero Thitz, eero.thitz@mhy.fi, 050 538 2558
Ratamestariryhmä: johtaja Jari Forss, 0400 259 680,
Joni Solonen, Ossi Sippu, ja Iisa von Weltzen
Valvoja: Olli-Jussi Korpinen, 050 353 8095
Infopiste: Kullervo Hirvonen, 040 744 9788
Tiedotus: Hannu Tiusanen, hannu.tiusanen@mhy.fi, 040 480 2360 tai 045 1250 654
Paikoitus: Juha Laitinen, 050 338 0501
Lähdöt: Timo Natunen, 040 730 6276
Tulospalvelu: Pekka Lång, 050 357 0618
Maali: Marko Siitari, 040 487 6026
Kuulutus: Pertti Auvinen, 0500 654 053
Ensiapu: Joroisten SPR, Hilkka Ullah, 040 772 0944

TUOMARINEUVOSTO 
Puheenjohtaja: Pasi Valkonen (IHR)  040-013 8445
Jäsen:      Pekka Vornanen (SuoVa)  040-413 2781   
Jäsen:      Leo Liukkonen (PiVe)        050-534 4512

PAIKOITUS
Kilpailupaikalle saavutaan ainoastaan opastuspisteen kautta osoite:
Kuopiontie 70, Joroinen. (Kuopiontie 4557). Opasteet ovat paikoillaan kilpailupäivänä klo 8.00. Ajoaika kilpailukeskukseen noin 3 min. Pysäköinti kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä opasteen ja liikenteenohjaajien opastuksella. Varaparkkipaikalta matkaa kilpailukeskukseen noin 1100 m. Matkailuautoille varattu paikat kilpailukeskuksesta.

KILPAILUNUMEROT
Kilpailunumerot käytössä kaikissa sarjoissa. Kilpailunumerot ovat kilpailukeskuksessa kansioissa INFO-teltan lähellä, omat hakaneulat mukaan. Jokainen ottaa itse numeronsa lähtöluettelon mukaisesti kansiosta. Numerot kerätään maalissa pois. Palauttamattomasta kilpailunumerosta peritään 30 euroa.
 
LEIMAUS
Kilpailussa käytetään emit-leimausta. Mallirasti ja Emit-nollaleimasin on INFO:n vieressä. Emit-tarkistuslipukkeet löytyvät lähtöalueelta.
Tarkasta, että Emit-korttisi numero on lähtöluettelossa oikein. Ilmoita muutokset infoon ennen kilpailun alkamista. Joilla ei ole omaa emit-korttia, lainaemit-kortin saa infosta. Vuokra käteisellä infoon 5 €. Palauttamattomasta lainakortista peritään 70 €. Lainakortti palautetaan infoon. Kilpailija on itse vastuussa elektronisen kilpailukorttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää lähtöluettelossa mainittua kilpailukorttia. Kilpailun järjestäjä ei tarkista/varmista kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä. Väärän kortin käyttö aiheuttaa suorituksen hylkäämisen. Kilpailijaa ei hylätä H/D14 ja sitä nuoremmissa sarjoissa. Maalissa on maalileimaus.
Näytöllisessä kilpailukortissa rastin koodina näkyy emitin sisäinen koodi, joka ei aina ole sama kuin rastin oikea koodi.

KARTTA JA RASTIMÄÄRITTEET
Kilpailukartta on muovisuojuksessa, mittakaava H/D45 ja vanhemmilla 1:7500, muut sarjat 1:10 000 käyräväli 5 m, tulostekartta 5/2023.
Koko A4, RR- ja TR-radoilla ja aamupäivän H/D12 radoilla A5. 
Rastimääritteet ovat kilpailukartoissa.

MAASTO
Kilpailumaasto on pääosin mäntypuuvaltaista harju-, suppamaastoa. Korkeuseroja paikoin runsaasti. Kielletyille alueille meno ehdottomasti kielletty. Ampumarata-alue merkitty maastoon oranssilla muovinauhalla, muut alueet vain karttaan. Iltapäivän kilpailussa loppuosuudella yleisen tien ylitys. Kokoava rasti ennen tienylitystä. Muilta kohdin tien ylitys kielletty. Tiellä liikenteen ohjaus, mutta suunnistajan on käytettävä varovaisuutta tien ylityksessä. Maastossa on kiintorastiverkosto.

RASTIT
Mallirasti on kilpailukeskuksessa infon vieressä. Mallirastin vieressä on EMIT – nollain, jolla voi tarkastaa kortin toiminnan.

VIITOITUKSET
Viitoitus lähtöihin alkaa kilpailukeskuksesta.

LÄHDÖT
Aamupäivän ensimmäinen lähtö on klo 10.30. Käytössä on yksi lähtöpaikka. Lähtöön matkaa 1000 m. Opastusnauha Stora Enson valkoinen nauha.
Seuraa opasteita. Kulje merkittyä reittiä.
Iltapäivän ensimmäinen lähtö klo 14.00. Käytössä on yksi lähtöpaikka. Lähtöön matkaa 1400 m. Opastusnauha MHY:n sininen nauha. Lähtöön mennään yleisen tien yli, liikenteenohjaus ylityksessä, Varottava kuitenkin muuta liikennettä. Kulje merkittyä reittiä.

Lähdön toiminta:

4. min. Kutsu lähtökarsinaan ja kilpailunumeron tarkastus.
3. min. Emit-kortin nollaus. Emit-kortin nollaus on kilpailijan vastuulla.
2. min. Kilpailualueen kartta nähtävillä.
1. min. Kilpailija siirtyy sarjansa mukaisen kartan viereen.
Lähtö kellon piippauksesta, kartan saa ottaa. K-pisteelle viitoitus.
H/D 12-14 saavat kartan 1 min. ennen lähtöä.
RR-radoilla kartan saa 2 min. ennen lähtöä ja häntä opastetaan.
 
Lähdöstä myöhästyneet kilpailijat! Ilmoittautukaa lähtöhenkilöstölle.
Kilpailija on ensisijaisesti itse vastuussa, että kilpailee ilmoitetulla Emit-numerolla. Väärällä Emit-numerolla kilpaillut hylätään.

RRR- ja TR-RADAT
Viitoitus merkitty maastoon valkoisella yhtenäisellä nauhalla. Karttaan nauha on merkitty oranssilla läpikuultavalla viivalla. Lähdössä opastaja näyttää kartalta lähtöpaikan ja osoittaa viitoituksen alkupään. Rastireitin rasteilla on normaalit rastipukit ja -liput, joissa kummassakin tunnukset RR1, RR2 jne. Viimeinen rasti on sama, kuin muillakin sarjoilla, siellä kaksi pukkia, joista toisessa RR-tunnus ja toisessa koodi 100. Voit leimata kummalla leimasimella tahansa.
RR radalla väärästä/puuttuvasta leimauksesta tulee 10 min sakkoa. Ei hylkäystä.
Tukireitin (TR) nauha on merkitty karttaan ja maastoon samoin kuin rastireitillä. Tukireittiläisten rasteilla on normaalit numerokoodit.

MAALI
Viimeiseltä rastilta johtaa viitoitus maaliin. Maalilinjalla tapahtuu maalileimaus, johon ajanotto päättyy. Maaliviivalla on 2 leimasinta. Maaliin tulon jälkeen kilpailija siirtyy leimantarkistukseen. Mahdolliset epäselvyydet leimauksissa käsitellään välittömästi ”itkumuurilla”.
H/D10 RR ja H/D 12TR ja muut sellaiset, jotka kilpailevat vain aamupäivällä palauttavat kilpailunumeronsa heti aamupäivän kilpailun jälkeen maaliin tultuaan. Kaikki muut palauttavat iltapäivän kilpailun jälkeen.

Kilpailukarttoja ei kerätä pois maalissa. Kilpailukarttaa ei saa näyttää sellaiselle kilpailijalle, jotka eivät ole vielä kilpailleet.
Aamupäivän maali suljetaan klo 13.00.
Iltapäivän maali suljetaan klo 16.30.

KESKEYTTÄNEET
Kilpailijat saapuvat normaalisti maaliin. Jos tämä ei ole mahdollista, keskeyttämisestä on välittömästi ilmoitettava tuloslaskentaan maalin vieressä.

KUNTOSUUNNISTUS
Kilpailun aikana järjestetään kuntosuunnistus. Maastoon pääsee 11.20-12.30. Lähtöön opastus Stora Enson valkoinen nauha aamupäivän lähtöpaikalle.
Maali kilpailun maalin vieressä, aidan vasemmalla puolella. Opastaulu maalin tultaessa.
Kuntosuunnistusratoja: Kunto A, Kunto B ja Kunto C. Ilmoittautuminen INFO-teltalla, jossa myös leimantarkistus maaliin tulon jälkeen. Keskeyttäneet ilmoittautuvat INFO-teltalla. Karttoja jaetaan 11.00 jälkeen.
Maksu: 10 euroa, 14-vuotiaat ja nuoremmat 5 euroa.
Käteismaksu tai EPassilla paikan päällä (käyttöpaikkahaku: Savon Suunta).
Suoraan tilille: FI84 1044 3000 2180 65, viitenumero 3010.

WC, PESEYTYMINEN
Bajamaja WC:t, kilpailukeskuksessa. Lisäksi Kotkanmajassa 2 kpl WC, niihin EI SUUNNISTUSKENGISSÄ. Järjestettyä pesua ei ole, Pukeutumiseen voi käyttää Kotkan lavaa (EI SUUNNISTUSKENGISSÄ sisälle eikä verannalle).

VARUSTEET
Ei varusteiden kuljetusta lähtöpaikoilta. Omalla vastuulla voi jättää lähtöpaikoille.

KISARAVINTOLA
Kilpailukeskuksessa, Kotkanmajassa on kanttiini, jossa tarjolla mm. kahvia, kahvileipää, mehua, sämpylää ja grillimakkaraa. Käteismaksu, varaa mielellään kolikoita maksamiseen tai korttimaksu.

Kilpailukeskuksessa on paikalla myös Suunnistajan Kauppa.

TULOKSET
Online-tulospalvelun linkit kisojen nettisivuilla. www.savonsuunta.fi               
Kilpailukeskuksessa ei ole tulostaulua.

ENSIAPU
Kilpailukeskuksessa. Maastossa ei EA-pistettä.

PALKINNOT
Palkinnot jaetaan yhteistulosten perusteella, heti tulosten selviämisen jälkeen.
H/D21A sarjan kolme parasta palkitaan mm. S-kaupan lahjakortein. Palkintojen jakotilaisuus tapahtuu INFO-teltan lähellä, seuraa kuulutusta.
RR, TR ja H/D12 sarjojen kaikki palkitaan maaliin tultaessa ja kolme parasta palkitaan pokaaleilla palkintojen jakotilaisuudessa. Palkintojen jako INFO-teltan lähellä. RR ja TR sarjojen pokaalien jakotilaisuus heti aamupäivän kisan jälkeen. H/D12 pokaalit yhteistulosten selvittyä.
Muut sarjojen parhaat hakevat palkintonsa INFO-teltalta.
Kaikissa sarjoissa (14 v ja vanhemmat) palkitaan 3 parasta.
Nuorten sarjojen voittajat palkitaan lahjakorteilla.

PELASTUSSUUNNITELMA
Nähtävillä kilpailusivuilla.

Hyvää kilpailumieltä!
Savon Suunta ry