Savon Suunta on Joroisissa, Varkaudessa ja Leppävirralla toimiva suunnistusseura.

Kansalliset suunnistuskisat: Tervaruukkirastit ja nuorten MM-näyttökilpailut 23.5.2021

Tiedote 11.4.2021

HUOM, (Lisätty 13.5.) 
 
Lähtöaikojen varaus avautuu tiistaina 18.5. klo 12.00 ja päättyy perjantaina 21.5.klo 10.00. Lähtölistat julkaistaan perjantain aikana.

Kansalliset kilpailut Tervaruukkirastit ja nuorten MM-näyttökilpailut pidetään sunnuntaina 23.5.2021.
Kilpailukutsu on julkaistu. 
Ilmoittautuminen on avattu.
Karttanäyte lisätty 6.5. Kilpailualuetta sivuavalta alueelta.
Suunnistus on ulkoilmaurheilua, joten näihin voi osallistua turvallisesti terveysturvallisuusohjeita noudattaen. Lähdöt järjestetään väljästi. Lähtöaikojen varaus käytössä lähtöaikojen valinta ti-pe.

Tervaruukinsalo sijaitsee Varkauden, Joroisten ja Pieksämäen välimaastossa. Alueella on kisailtu useasti: 2002 FIN5 suunnistusviikko, 2012 R1 keskimatka. Kansalliset kilpailut 2013 ja 2018 järjestettiin nykyisen kilpailualueen viereisellä alueella. 

Savon Suunta toivottaa kaikki suunnistamisesta kiinnostuneet TERVETULLEIKSI loppukevään kilpailuun.

 

 23.5.2021 

 

Kilpailukutsu

Ilmoittautuminen kisaan (IRMA)
Kilpailuohje Ilmoittautuneet seuroittain
Maastokuvaus ja karttanäytteet Ilmoittautuneet sarjoittain
Sarjat, matkat, rastien määrät Lähtöluettelo seuroittain
Lehdistötiedote Lähtöluettelo sarjoittain
Majoitus yms palvelut Palkinnot
 

Pelastussuunnitelma 

Terveysturvallisuussuunnitelma

 
Kilpailun      Tulokset      Väliajat

Kisoja yhteistyössä tukemassa

Lahitapiola_logo copy.jpg MetsanOm_jpg.jpg

logo_mo_pysty_keskisavo.jpg                  Viljatuote logo JPG.png   Kesport-Kovanen-logo.jpg

Suunnistajan
     Kauppa

Kisaennakko

Savon Suunnnan pitkänmatkan suunnistuskilpailut ja nuorten MM-näytökilpailut käydään keväällä nopeakulkuisessa, mutta paikoin tarkkuutta vaativassa Tervaruukinsalon maisemissa. Edellisen kerran samoilla harjuilla ja supikoissa suunnistettiin 2018 keskipitkillä matkoilla. Tämän kertainen kisamaasto on pääosin eri aluetta, kisakeskuskin on eri paikassa. Ratamestari on kuvaillut suunnistusmaastoa hyväkulkuiseksi, avaraksi kangasmaastoksi. Haasteellisuutta lisäävät syvät suppa-alueet ja korkeuserot. Metsäautoteitä ja polkuverkostoa löytyy myös. 

 Varsinainen kisakutsu ja alustavat ohjeet julkaistaan keväämmällä. Laittakaahan päivämäärä  23.5.2021 henkilökohtaiseen kisakalenteriin. Kuntosuunnistajille on tarjolla myös suunnistusmahdollisuus samaan aikaan

                                                     Suunnistusmaasto6.jpg

                                                                      Syksyinen näkymä kisamaastosta.
 
 
Suunnistusmaasto3,kelo.jpg
Vahvakin voi joskus joutua nöyrtymään näissä maisemissa.
 

Kuvat: Savon Suunta ry

Tervaruukinsalon luonto

Tervaruukinsalo on biologisesti, maastollisesti, maisemallisesti ja monikäytön kannalta merkittävä harjualue. Leveä alue käsittää useita selänteitä ja harjanteita ja laajan harjukuoppamaaston, suunnistuspiireissä tunnetaan paremmin suppamaasto nimikkeellä. Harjualue on suurelta osin Natura-aluetta. Alue on valtakunnallinen harjujensuojeluohjelman kohde. Alueen lampien rantasuot ovat reheviä ja kasvillisuuteen kuuluu useita uhanalaisia kasveja. Alueella on useita pieniä luonnonsuojelualueita, harjuja, lampia ja rantasoita

Tervaruukinsalo on tärkeä pohjavesialue, mm. Varkauden kaupungin vedenottamo sijaitsee samaisella alueella. Valtatie 23 tuntumaassa on merkittävä maa-aineksen ottoalue.

Teollinen historia

Alueen nimikin viittaa tervantuotantoon, tervanpolttoon. Tervatehdas toimi vuosina 1919-1956 Pieksämäki-Savonlinnanradan varrella Maaveden pysäkin kohdalla. Se oli aikoinaan Suomen suurin. Rauniot löytyvät yhä Maaveden tervaruukin alueelta ja vieläkin joitakin asuinrakennuksia.